Belastingadvies

Projectontwikkelaars, beleggers en maatschappelijke instellingen​

Wij begeleiden en adviseren zowel commerciële als maatschappelijke instellingen en ondernemingen over de fiscale aspecten bij (grensoverschrijdende) overnames, fusies en reorganisaties. Wij kunnen u begeleiden bij vraagstukken over de toepassing van de overdrachtsbelasting en/of omzetbelasting, als ook de toepassing van de vennootschapsbelasting en de heffing van lagere overheden. Graag denken wij met u mee ten aanzien van de mogelijkheden voor verduurzaming. Daarnaast hebben wij ruime ervaring met het voeren van fiscale procedures voor de belastingkamer van de rechtbank en het gerechtshof.

Vermogende particulieren en directeur grootaandeelhouders

De wetgeving inzake schenk- en erfbelasting bij bedrijfsopvolging voor vastgoedbeleggers wordt steeds scherper. Naast de inkomsten- en vennootschapsbelasting adviseren wij vermogende particulieren en directeur grootaandeelhouders dan ook met name over de mogelijkheden tot estate planning. Tevens hebben wij voor onze internationale cliënten ruime ervaring met fiscale planning bij (re)migratie.

Belastingaangiften

Naast de fiscale advisering verzorgen wij ook aangiften inkomsten- en vennootschapsbelasting voor onze cliënten. Ook kunnen wij u helpen wanneer u naar aanleiding van uw ingediende aangiften vragen van de fiscus ontvangt, dan wel er een boekenonderzoek wordt ingesteld. Ten behoeve van de aangiften van woningcorporaties hebben wij veel ervaring en bovenal goed contact met de Belastingdienst.

Wij kenmerken ons door een pragmatische aanpak, korte lijnen en werkzaamheden die zijn toegesneden op de wensen van onze cliënten. Wij bieden geïntegreerde dienstverlening aan met onze collega’s van de afdelingen Advocatuur en Notariaat.

Onze belastingadviseurs zijn allen (aspirant-)lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.