referenties

Zorglocatie Zeewolde

DUDOK Bouw- en Vastgoedrecht heeft de projectontwikkelaar van een zorglocatie (42 zorgunits) in Zeewolde geadviseerd bij de aankoop van de grond en doorverkoop van het project aan de beursgenoteerde eindbelegger.

Het interdisciplinaire team van DUDOK bestond uit Ton van Balen (fiscalist), Ferdinand Rameau (advocaat) en Michiel van Hecke (notaris).

Michiel van Hecke: “In deze zaak zat de uitdaging in de snelheid van de transactie. Mede dankzij het interdisciplinaire team konden wij op alle juridische en fiscale vlakken snel schakelen en de zaak tot een succesvol einde brengen”.

Ceylonpoort

DUDOK Bouw- en Vastgoedrecht heeft Egeria Real Estate Investment begeleid bij de verkoop van de Ceylonpoort aan Catella European Residential III Fund. De Ceylonpoort wordt getransformeerd naar woningen door Going Dutch Development. Bij oplevering zal het gebouw voldoen aan de NZEB-norm (nearly zero-energy buildings), het vervolg op de EPG.

Lees de press release


Advies Centraal Boekhuis voor realisatie nieuw high tech bakkenmagazijn 

DUDOK heeft Centraal Boekhuis te Culemborg geadviseerd bij de contractvorming voor de realisatie van een nieuw high tech bakkenmagazijn, inclusief de material handling. Het nieuwe magazijn van 30 meter hoog, 30 meter breed en 100 meter lang werkt met shuttlerobots en heeft een capaciteit voor de opslag van 150.000 bakken voor boeken en zorgproducten. De maximale opslagcapaciteit kan op termijn worden uitgebreid naar 300.000 bakken. Het nieuwe magazijn zal nog worden voorzien van zonnepanelen op het dak en aan de gevel. De opbrengst van deze panelen is genoeg om circa 156 huishoudens van elektriciteit te kunnen voorzien.

Ontwikkeling en bouw datacenter CyrusOne

DUDOK adviseerde de Belgische bouwer Cosimco N.V. bij de onderhandelingen en contractsluiting voor de bouw van een nieuw ultramodern datacentercampus voor de Amerikaanse datacenter-exploitant CyrusOne Inc. De campus wordt gebouwd op bedrijventerrein PolanenPark tussen Haarlem en Amsterdam en beslaat 27.000 m2 over drie verdiepingen.


referenties_tnt

TNT Green Office te Hoofddorp

DUDOK heeft de juridische begeleiding verzorgd van de ontwikkeling en bouw van het hoofdkantoor van TNT te Hoofddorp, gemeente Haarlemmermeer; het ‘TNT Green Office’, een gebouw van 16.325 m2 vvo met 345 parkeerplaatsen.
Het project betrof een samenwerking tussen de Triodos Ventures B.V. en OVG Nederland B.V., die het project realiseerden in opdracht van TNT.
Het bijzondere aan het project was dat de energieverbruikskosten onderdeel uitmaakten van de door TNT te vergoeden vaste prijs per m2 voor gebruik van het kantoor.
Het kantoor voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu, is volledig CO2-neutraal en realiseerde met een Milieu-Index Gebouw van 1005 punten het hoogst mogelijke GreenCalc+-label: label A+++. Het behaalde bovendien de Amerikaanse LEED Platinumcertificering.

referenties_leidsehagen

Herontwikkeling Winkelcentrum Leidsenhage

DUDOK heeft Unibail-Rodamco geadviseerd over de juridische structuur en de inhoud van de Ontwerp- en Aannemingsovereenkomsten ten behoeve van de herontwikkeling van Winkelcentrum Leidsenhage.
De komende jaren wordt Leidsenhage getransformeerd tot een hypermodern winkelcentrum van circa 116.000 m² met 230 winkels, restaurants en ‘leisure’ (zoals een multiplexbioscoop). Daarmee wordt Leidsenhage het grootste overdekte winkelcentrum van Nederland. Het nieuwe ontwerp voor het winkelcentrum is gemaakt door MVSA Architecten. Bijzonder is dat het BREAAM- In-Use certificaat Excellent wordt nagestreefd. De nieuwe naam voor het winkelcentrum wordt Mall of the Netherlands.
Meer informatie over de herontwikkeling op www.leidsenhagevernieuwt.nl


referenties_drachten

Winkelcentrum Raadhuisplein te Drachten

DUDOK heeft de volledige juridische begeleiding verzorgd van het winkelcentrum aan het Raadhuisplein te Drachten, bestaande uit de ontwikkeling, bouw en daaropvolgende eigendomsoverdracht van circa 900 parkeerplaatsen, waarvan circa 700 in een ondergrondse parkeergarage, circa 20.000 m2 winkelruimte en 160 appartementen.
Het project werd ontwikkeld door Winkelcentrum Raadhuisplein Drachten B.V. en gebouwd door Koopmans Bouwgroep B.V., onderdeel van het TBI concern. DUDOK heeft de gehele contractering verzorgd, inclusief de financieringsdocumentatie met de financierende ABN AMRO Bank en heeft ook gedurende de uitvoering van het project het proces waar nodig juridische begeleid, zoals in het kader van opleveringsdiscussies, afspraken met bewoners van appartementen en hun VVE’s en met huurders van winkelruimten.
Na oplevering is de parkeergarage in eigendom overgedragen aan de gemeente Smallingerland en de winkels aan het Spoorweg Pensioen Fonds.   

referenties_de_stoep

Theater De Stoep te Spijkenisse

In opdracht van de gemeente Nissewaard heeft DUDOK de verschillende aanbestedingsprocedures ten behoeve van de bouw en inrichting van de nieuwbouw van theater De Stoep in Spijkenisse begeleid, waaronder ook de theatermechanische installaties en de licht- en geluidsinstallaties.
Het theater beschikt over twee theaterzalen, verschillende foyers, een theatercafé, artiestencafé, VIP-foyer, vergaderruimtes en kantoren. De grote zaal heeft een orkestbak en biedt plaats aan 650 bezoekers. De kleine zaal heeft 200 zitplaatsen in een tribuneopstelling. Het theater is ontworpen door architect Ben van Berkel van UNStudio.