Belastingadvies

Belastingadvies

De belastingadviseurs van DUDOK hebben zowel ruimschootse ervaring in de zakelijke markt van (internationale) beleggers, retailers, ontwikkelaars en vermogende particulieren alsmede bij non-profit organisaties zoals woningcorporaties, gemeenten, onderwijs- en zorginstellingen.

Voor projectontwikkelaars, beleggers en maatschappelijke instellingen ligt het zwaartepunt op de vennootschapsbelasting, omzetbelasting, overdrachtsbelasting, de verhuurderheffing en de heffing van lagere overheden. De belastingadviseurs van DUDOK begeleiden en adviseren zowel commerciële als maatschappelijke instellingen en ondernemingen tevens over alle fiscale aspecten bij (grensoverschrijdende) overnames, fusies en reorganisaties. Daarnaast bestaat ruime ervaring bij het voeren van fiscale procedures voor de belastingkamers van de rechtbank en het gerechtshof.

Voor vermogende particulieren en directeur grootaandeelhouders en hun bedrijven adviseren wij met name over, inkomsten- en vennootschapsbelasting, erf- en schenkbelasting bij bedrijfsopvolging en fiscale planning bij emigratie.

Naast advisering verzorgen wij ook belastingaangiften voor onze cliënten. Ten behoeve van de aangiften van woningcorporaties bestaat ruime ervaring met de vaststellingsovereenkomsten welke zijn gesloten met de belastingdienst, fiscale openingsbalansproblematiek en met horizontaal toezicht.

Wij kenmerken ons door een pragmatische aanpak, korte lijnen en werkzaamheden die zijn toegesneden op de wensen van onze cliënten. Wij bieden geïntegreerde dienstverlening aan met onze collega’s van de advocatuur en het notariaat.

De belastingadviseurs zijn allen (aspirant-)lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en van de Vereniging voor belastingwetenschap.