Bouwrecht

Bouwrecht

Op het gebied van het civielrechtelijk bouwrecht neemt DUDOK een vooraanstaande positie in. Dat vereist niet alleen diepgaande kennis van de diverse stelsels van algemene voorwaarden die in de verschillende fasen van een bouwproject worden gebruikt, maar ook van het ontwerp- en uitvoeringsproces op zich.

Een succesvol bouwproject begint met een goed contract. In de contractfase kan gebruik worden gemaakt van de in de bouwsector ontwikkelde standaardregelingen zoals de SR, RVOI, DNR-STB, UAV en de UAV-GC, maar in veel gevallen is maatwerk vereist.

Daarnaast werken wij veelvuldig met geïntegreerde contractvormen, zoals Design & Construct, Turnkey, of DBFM(O) contracten en contracten op basis van de SCB-systematiek (Systeemgerichte Contract Beheersing).

Wij adviseren en begeleiden onze cliënten in alle fasen van het bouwproces en indien noodzakelijk staan wij hen bij in gerechtelijke- of arbitrale procedures. Onze advocaten hebben dan ook veel ervaring met het procederen bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw, het AIBk en de Commissie van Geschillen van het KIVI.

Ons kantoor is werkzaam voor opdrachtgevers, aannemers, architecten, en ingenieursbureaus in zowel de utiliteits- en woningbouwsector als de Infra (GWW) sector.

Tot onze aandachtsgebieden behoren onder meer:

  • Architectenrecht;
  • Infra (GWW);
  • Utiliteits- en Woningbouw;
  • Contractenrecht;
  • Bouwgeschillen (bouwtijdoverschrijding/stagnatie, meer- en minderwerk, etc.);
  • Arbitrage.