Kandidaat-notaris

Karin Abma

Publicaties van Karin Abma

Geen publicaties gevonden.

Over Karin Abma

Gespecialiseerd in: Koop en verkoop

Karin is sinds 2019 werkzaam als waarnemingsbevoegd kandidaat-notaris bij DUDOK en heeft veel ervaring op het gebied van juridische advisering op het gebied van vastgoed in de breedste zin, zijnde zowel particulier als commercieel en maatschappelijk vastgoed. In haar werk houdt zij zich onder meer bezig met advisering met betrekking tot particuliere vastgoedtransacties, commerciële en maatschappelijke vastgoedtransacties (van LOI, due diligence tot en met de levering en financieringsdocumentatie), (onder)splitsingen, opstalrechten, en erfpachtsvoorwaarden. Ook heeft Karin ruime ervaring met het verzorgen van netwerkregistraties en adviseert zij in de voorbereidingsfase.

Karin staat bekend om haar menselijke benadering en diepgaande betrokkenheid bij haar cliënten. Zij zet zich in om juridische terminologie te vertalen naar begrijpelijk Nederlands en neemt uitgebreid de tijd om haar cliënten te informeren, zodat zij volledig begrijpen wat zij ondertekenen en goed voorbereid zijn op elke stap van het juridische proces.

In 2006 begon Karin haar carrière in het notariaat en zij heeft zich altijd beziggehouden met de Amsterdamse vastgoedpraktijk. Zij heeft ruime ervaring opgedaan bij verschillende vooraanstaande Amsterdamse notariskantoren.

Haar rechtenstudie heeft ze aan de Universiteit Groningen gevolgd, waarna zij de beroepsopleiding notariaat met goed gevolg heeft afgerond. Karin is lid van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie en heeft in het verleden deelgenomen aan de Geschillencommissie Notariaat.